Inschrijven voor KNLTB Competitie 2021 (Najaarscompetitie)

25 mei 2021


Beste leden!

Vanwege de corona maatregelen gaat zoals jullie weten de Voorjaarscompetitie 2021 voor senioren niet door. De competitie wordt verschoven naar het najaar onder de naam KNLTB Competitie 2021. 

Vanaf heden is de inschrijving voor deze competitie weer mogelijk, dit geldt voor de senioren en de jeugd. Zie de bijlagen onderaan dit bericht.

Voor de jeugd is het dit najaar eenmalig 8 speeldagen ipv 5. De laatste speeldagen vallen samen met de herfstvakantie. Laat de inschrijving hier niet door beperken, want er zal flexibel omgegaan worden met het inhalen en/of verplaatsen.

Speeldata
De KNLTB Competitie 2021 start 13 september 2021 en loopt tot en met eind oktober. (inhaaldagen zijn hierna in week 44, 45, en 46) 

De senioren competitie telt in principe zeven speeldagen, zie voor de data de meegestuurde bijlage speeldata.

Er zijn weer vele competitie vormen mogelijk voor de competitie 2021,  zie hiervoor de meegestuurde bijlage Competitie aanbod.  

Ook nu wordt er niet gespeeld om promotie/degradatie.

Voor de nieuwe leden is er de mogelijkheid om ook competitie te spelen, er worden dan niet 4 partijen gespeeld per wedstrijddag, maar 2 partijen, dit is de  8&9-Tennis 17+ Donderdagavond begintijd 19.00 uur / Zondagmiddag, start 17.00 uur, op de manier kan je dus kennismaken met competitie spelen.

Voordelen 8&9 Tennis:
Alleen voor (startende) recreatieve tennissers speelsterkte 8 en 9 (17+). De grootste groep leden binnen een vereniging;
Het is gemakkelijk teams te vormen, want er zijn maar drie mensen nodig;
Gezelligheid staat voorop en iedereen speelt op zijn eigen niveau. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
Elk team speelt twee dubbels (DD, HD of GD, alle combinaties mogelijk). Dit zorgt voor veel flexibiliteit. Er is altijd wel een invaller te vinden, mocht iemand uit het team niet kunnen;
De competitie wordt op donderdagavond of op zondagmiddag gespeeld. Verenigingen kunnen zelf aangeven welk team op welke speeldag wil spelen;
Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Wedstrijden zijn daardoor maximaal 1,5 uur en dat zorgt voor een minimale druk op de beschikbaarheid van banen. Bovendien past het in ieders agenda

Geen scenario 'Om de week spelen' op vrijdagavond
In het najaar is het vanwege de beperkte periode niet mogelijk om 10 weken achter elkaar competitie te spelen. Het scenario 'Om de week spelen' op vrijdagavond zal daarom niet gehanteerd worden, zoals dat oorspronkelijk wel de planning was bij de Voorjaarscompetitie. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat ‘Spelen op tijd’ niet de voorkeur heeft. Tijdens de KNLTB Competitie 2021 zal de vrijdagavondcompetitie daarom op de reguliere wijze worden georganiseerd: een periode van 7 weken voor zowel de DD, HD en GD teams.

Voor teams van onze vereniging zal er vermoedelijk, gezien de hoeveelheid inschrijvingen op de vrijdagavond, geloot moeten gaan worden.

Inschrijven van teams

De inschrijving voor de KNLTB Competitie 2021 is mogelijk tot en met 7 juni 2021. De indeling wordt minimaal twee weken voor de eerste speeldag op MijnKNLTB gepubliceerd.

Voorwaarden inschrijving
De inschrijf bijdrage voor deelname aan de KNLTB Competitie 2021 (junioren, senioren en 8&9 Tennis) is vastgesteld op €39,08 per team. Mocht je na 15 juni 2021 je team terug trekken dan zal het KNLTB een boete van EUR 115,- opleggen. Als je je team terug trekt na publicatie van de indeling geldt een boete van EUR 225,-

Wij sturen ook weer een inschrijfformulier mee, gaarne deze geheel ingevuld naar ons doormailen.

Mocht je bij meerdere teams ( ook buiten onze vereniging) gaan inschrijven, laat dan de captain dit even vermelden op het inschrijfformulier (dit ivm dispensatie aanvraag, zie ook in de bijlage dispensatie voorwaarden).

Mocht je na drie dagen geen ontvangstbevestiging van ons hebben ontvangen na insturen van het inschrijfformulier, gelieve ons even te bellen.

Mocht er nog vragen zijn, dan kan je ons altijd bellen of mailen.

Groet Polin en Belinda, 

0651294630 en 0613652710

[email protected]

klassenvolgorde-knltb-competitie-2021.pdf aanbod-knltb-competitie-2021-zuid-holland.pdf speeldata-knltb-competitie-2021.pdf voorwaarden-dispensatie-2x-spelen-knltb-competitie-2021.pdf begintijden-knltb-competitie-2021.pdf najaarscompetitie-2021-inschrijfformulier.docx

Nieuwscategorieën