Nieuwsflash 14 mei 2022

14 mei 2022


We hebben binnenkort een aantal fantastische evenementen op het programma staan:

    1. The Philippine Hussel 20 mei
    2. Witte Sokken Toernooi WST op 5 juni
    3. Junior Senior toernooi 12 juni
    4. Dubbel Clubkampioenschappen van 18 tot en met 26 juni
    5. Bob on Board Open Toernooi TV Leimuiden van 20 tot en met 28 augustus
    6. En dan nog even dit…

1. The Philippine Hussel vrijdag 20 mei
Op vrijdag 20 mei a.s. organiseert Tennisvereniging Leimuiden een bijzondere avond, The Philippine Hussel!
Husselen van de tennissers in combinatie met originele Filipijnse gerechten, gekookt gaat worden door Mercy van de Hoek, geboren en getogen in de Filipijnen, maar al 25 jaar woonachtig in Rijnsaterwoude.
Inloop vanaf 17:30 uur, we beginnen om 18.00 uur met het programma, combinatie van heerlijke gerechten en rackettrek/hussel, steeds half uurtje spelen, half uurtje proeven!
Adobo, Lechon, Pancit, Mechado, Lugarcar  en in combinatie met een ace, een volley en een smash, en dat allemaal gewoon aan de Beukenlaan! 
Uiteraard zullen de Filipijnse koks voor u opscheppen en vertellen wat u op uw bord krijgt!
Er is ruimte voor veel personen, maar VOL = VOL dus zorg dat je op tijd je aanmeldt! De uiterste inschrijfdatum voor de Philippine Hussel is 17 mei. Dit in verband met de inkopen voor het eten. De kosten zijn voor het eten 15 euro per persoon, aanmelden kan via [email protected]   
Je kan kiezen voor tennis en eten, maar je kan ook je partner meenemen, en dus 2x eten! De AC zorgt voor de indeling van het husselen, zodat we mooie gelijkwaardige potjes krijgen.
Vanaf 20.30 uur is er vrije inloop voor publiek, we hebben dan gezellige muziek en er een lange zwoele tropische avond van te maken!

2. Witte Sokken Toernooi (WST) zondag 5 juni
Op zondag 5 juni 2022 (1e pinksterdag) wordt het Witte Sokken Toernooi weer gehouden bij T.V. Leimuiden. Een dag vol sportiviteit, rivaliteit en vooral ook gezelligheid! Zoals voorheen hanteren we een spelvorm waarin teams van 4 of 5 spelers het tegen elkaar opnemen op de tennisbaan. Ook kan er weer meegedongen worden voor de originaliteitsprijs voor het team dat het mooist is verkleed (bedenk hierbij ook een goede teamnaam). Deze topdag sluiten we feestelijk af onder het genot van plaatjes verzorgd door onze Lokale Helden. Het inschrijfgeld bedraagt 40 euro per team, een gedeelte daarvan zal gereserveerd worden voor een lekkernij mede mogelijk gemaakt door Prik en Proost!

Wij willen jou vragen een team te formeren. Er is plek voor een beperkt aantal teams en VOL = VOL dus schrijf je snel in! Maximaal 3 KNLTB leden & minimaal 1 heer en 1 dame per team. Inschrijven kan via onderstaande link: www.tvleimuiden.nl/wittesokken.

Na inschrijving ontvang je een Tikkie om het inschrijfgeld te voldoen. Pas na betaling van het inschrijfgeld is jullie inschrijving definitief.

3. Junior Senior toernooi zondag 12 juni
Op zondag 12 juni van 10.00 -12.00 uur is het Junior Senior toernooi, hierbij worden de jeugdleden uitgenodigd om deel te nemen met een senior, dan aan broer, zus vader, moeder, oom, tante, opa, oma, buurman enz. zijn. Onderling spelen we wat wedstrijdjes, opgave graag voor 5 juni bij [email protected]

4. Dubbel Clubkampioenschappen van 18 tot en met 26 juni
Onze Dubbel Clubkampioenschappen worden georganiseerd van zaterdag 18 juni t/m zondag 26 juni 2022. Inschrijven kan op www.toernooi.nl. Inschrijving sluit op 12 juni.

5. Bob on Board Open Toernooi TV Leimuiden
Ons jaarlijkse visitekaartje van TV Leimuiden gaat plaatsvinden van 20 tot en met 28 augustus 2022. Inschrijven kan op toernooi.nl of op www.TVLeimuiden.nl
Categorieën:
    • 25 + toernooi s ‘avonds: onderdelen 4,5,6,7 & 8
    • 50 + toernooi overdag: op basis van actuele rating
Goedgekeurd door de KNLTB.

6. En dan nog even dit…
    • Het jaarlijkse zomer abonnement van TV Leimuiden gaat in 2022 in op 29 juni en stopt automatisch op 19 augustus. Speciaal voor die sporters die graag hun conditie, bal en loop vaardigheden op peil willen houden. Kosten zijn €30,-. Opgeven kan bij [email protected]
    • De inschrijving voor de najaarscompetitie is geopend. Inschrijven kan tot 5 juni! Zie ook het eerdere email bericht van onze Technische Commissie. Ook terug te lezen op de KNLTB app.
De speeldata staan ook op www.tvleimuiden.nl
    • De voorjaarscompetitie loopt als een trein. In de weekenden is het ouderwets druk en gezellig. Wel zien we dat door de weeks er na 20.30 uur nog behoorlijk wat vrije banen beschikbaar zijn om vrij te tennissen. Vanwege de geringe uitval door het mooie weer zijn de inhaaldagen ook beschikbaar om vrij te tennissen. Er is dus meer vrije ruimte om te tennissen dan je misschien denkt. Dus kom gezellig naar het park en pak die kans voor een sportief en gezellig potje tennis 
    • Alle leden met uitzondering van de vrijwilligers, draaien bar, keuken, wasmand of afwas diensten bij TV Leimuiden. Daar zijn we inmiddels wel aan gewend. In de afgelopen weken hebben we echter een paar situaties meegemaakt waarin de bardienst niet kwam opdagen. Je dupeert je mede leden die dat dan moeten opvangen. Ook snel een vervanger zoeken is niet eenvoudig. Iedereen die ingeschreven staat voor een dienst krijgt twee herinneringen via email voorafgaand aan de dienst. Als je ingepland staat en je kunt je dienst niet vervullen leden die klaar staan om in te vallen. Op de KNLTB-app kun je inzien bij “Dienstenrooster’ wanneer wie welke dienst heeft. In het uiterste geval moeten we helaas overgaan tot het uitdelen van boetes. We hopen dat niet zover komt. De club is van ons allemaal waarin iedereen zijn/haar bijdrage levert.
    • Bar commissie vacature; Wie helpt de commissie met lichte reguliere schoonmaakwerkzaamheden? Niet veel maar wel heel dankbaar werk!
Maak je interesse kenbaar bij [email protected]
    • Vanaf 1 mei is Mariska de Koning begonnen met het bespannen van rackets. Mocht je nieuwe bespanning nodig hebben dan ben je bij Mariska aan het juiste adres. Stuur een appje: 06-10883886, of een mailtje: [email protected]
    • We hebben al tijden een gezamenlijke Automatische Externe Defibrillator (AED) hangen aan de buitenzijde van ons clubhuis. De AED zit in een kast die beveiligd is met een code. Deze code vind je achter de bar. Als je de AED gaat gebruiken ALTIJD 112 bellen! De 112 centrale geeft je ook de code en assisteert bij het reanimeren en het gebruik van de AED.

Hartstilstand? Bel altijd 112!

Krijgt iemand in de buurt een hartstilstand? Bel dan altijd 112! Verschillende hulpverleners worden dan gealarmeerd. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld de brandweer of een burger hulpverlener de reanimatie opstart, totdat de ambulance gearriveerd is.

Burgerhulpverleners zijn gemiddeld 2,5 minuut sneller ter plaatse dan de ambulance. Juist in die cruciale eerste minuten kunnen zij een leven redden. Meer vrijwilligers, grotere overlevingskans!

Daarom organiseert TV Leimuiden in samenwerking met EHBO Leimuiden/ Rijnsaterwoude een avondcursus reanimatie en gebruik van de AED op ons clubhuis. De kosten voor deze avond zijn €40,- per deelnemer. In veel gevallen wordt een deel daarvan vergoed door de zorgverzekeraar. Bij voldoende interesse van minimaal 6 deelnemers gaan we in overleg een avond inplannen. U kunt zich opgeven bij [email protected].

Heel veel gezelligheid en veiligheid tijdens onze prachtige evenementen van TV Leimuiden!

Namens het bestuur,
Groet, Jan

Nieuwscategorieën