Nieuwsflash 15 januari 2023

15 januari 2023


In deze Nieuwsflash:
    1. Update tennisbanen
    2. Renovatie entree en speeltuin TV Leimuiden
    3. Herinrichting bar & clubhuis
    4. Agenda ALV
    5. En dan nog even dit…

1. Update Tennisbanen
Er is heel veel regen gevallen en de banen zijn heel nat en zacht. Begin deze week is de onderhoudscommissie gestart als eerste stap van het weer bespeelbaar maken met het walsen van de banen 1-4. Het natte gravel plakt en door het walsen ontstaan weer nieuwe gaten. Het zal eerst voor een langere periode droger moeten worden. Kortom de banen blijven helaas voorlopig dicht. De weersvoorspellingen geven geen zicht nog op verder positief nieuws maar we houden het deze week in de gaten en hopen we op een droge dag om verder te gaan. We houden jullie op de hoogte via de KNLTB Club App.

2. Renovatie entree en speeltuin TV Leimuiden
De bouwcommissie met als trekkers Ed Fallaux en Michael Somers zijn gestart het goedgekeurde plan Renovatie van de entree uit te voeren, We gaan de extra meters parkeerplaats die we gekregen hebben uit het Leimuiden West project voor een duurzaam sportpark bij ons park trekken. Er komt een nieuw hekwerk van het clubhuis tot aan de slootkant. De bestaande garage gaan we verplaatsen naar de slootkant. Dat wordt ook de nieuwe locatie van de nieuwe gravel opslag. In de grote ruimte die hierdoor beschikbaar komt gaan we een speeltuin bouwen en opnieuw bestraten. De speeltoestellen die we van de gemeente hebben gekregen kunnen we helaas niet meer gebruiken omdat een certificaat ontbreekt. Dat is nodig voor openbare speeltoestellen. Als iemand nog goede ideeën heeft over alternatieve speeltoestellen met een certificaat laat ons het even weten op [email protected]
Uiterlijk eind maart moeten we klaar zijn voor de start van het nieuwe tennisseizoen.

3. Herinrichting bar & Clubhuis
    • Een groep enthousiaste leden is gestart met het oppimpen van onze toiletten en hal in het clubhuis. Pauline, Anita, Belinda, Po Lin en Marga zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het schilderen van de kozijnen en deuren; vervangen van het hang en sluitwerk, nieuwe spiegels, toiletbrillen handdoekhouders en prullenbakjes op de toiletten. Initiatiefneemster Pauline sponsort onze club niet alleen met de uitvoering maar ook met de spiegels. Ook onze trouwe Leimuidense Visualles draagt bij. Praxis Nieuw-Vennep heeft een duit in het zakje gedaan door de verf, nieuwe toiletbrillen en hang en sluit werk te doneren. Als je weer moet gaan klussen dan weet je waar je je spullen moet halen: bij de Praxis Nieuw Vennep!
    • Een andere groep leden heeft het plan opgevat om onze bar te verplaatsen, waardoor we de ruimte in het clubhuis efficiënter kunnen benutten. Aanleiding was eigenlijk de vraag van Bloksma Keukens of we het meubilair niet wilde hebben uit de kookstudio. Onze rieten stoelen zijn echt aan het einde van de levensduur. Samen met Dick Bloksma en de barcommissie hebben we een herinrichtingsplan plan gemaakt. Dick heeft aangeboden niet alleen het meubilair ter beschikking te stellen maar ook de bar te verplaatsen samen met René van Tol, Ruud Janssen en Peter van der Horst, een nieuw werkblad, bar blad, onderkasten met laden en de nieuwe koffiekast te plaatsen inclusief leidingwerk. De oude koelkast voor de cola en ice tea gaan we vervangen door een energiezuinige koelkast naast de koffiemachine. Chapeau voor Dick, René, Ruud en Peter! Net als de nieuwe entree willen we dit project ook eind maart voor de start van het nieuwe seizoen afronden.

4. Algemene Ledenvergadering 1 Februari 2023
Op woensdag 1 februari 2023 om 20.00 uur zal de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering in het clubhuis van de Tennisvereniging aan de Beukenlaan worden gehouden.  Kom meepraten over de toekomst van onze vereniging. Alle senior leden zijn hiervoor uitgenodigd. Zie notulen ALV 23 maart 2022;  en de Agenda ALV 1 Feb. 2023

5. En dan nog even dit…
    • Onze competitieleiders (VCL) Belinda, Po Lin en Lanka hebben aangekondigd te gaan stoppen per 31 december 2023. Gelukkig hebben ze Esther Barendrecht en Desiree van der Veen bereid gevonden om hun taken over te nemen. In 2023 zullen ze verder ingewerkt worden door Belinda en Po Lin. Esther en Desiree veel succes met jullie nieuwe rol, hier zijn we allemaal heel blij mee. Natuurlijk ook heel veel dank aan Belinda, Po Lin en Lanka voor jullie tomeloze inzet en najagen van de Team captains en competitie teams de afgelopen jaren. Bedankt!
    • De onderhoudscommissie heeft er twee nieuwe toppers bijgekregen; Hans van Vulpen en Jan Roos. Hans gaat de rol van park coördinator overnemen van Ed Fallaux. Heel veel succes Jan en Hans!!
    • In het nieuwe seizoen gaan we ook een zeer ruim gevulde competitieschaal/ borrelschaal aanbieden voor €15,95 met in totaal 70 stuks snacks als gezonde rauwkost. De teamcaptains van de competitieteams zijn hierover al geïnformeerd en kunnen voor €14 competitieschaal bonnen kopen bij het ophalen van de competitieballen. Met veel dank aan de barcommissie! Hoef je niet meer naar de winkel voor je competitiewedstrijden.
    • Op 18 maart gaat de Barcommissie een gezellige middag/ avond organiseren met leuke vuurkorven, klein hapje en drankje om gezellig met elkaar het nieuwe jaar/seizoen in te luiden en ook samen het resultaat te bekijken van de nieuwe entree, opgepimpte toiletten en de herinrichting van de bar.
    • Op vrijdag 6 januari organiseerde de jeugdcommissie in de Tweesprong een clinic voor de jeugd van 1500-1700 uur met Bas en René. Geweldig leuke middag voor onze jeugdleden afgesloten met een heerlijk drankje. Foto’s zie Facebook/ Instagram.
De dagen worden alweer langer, helaas moeten we nog even wachten op bespeelbare banen. Graag tot binnenkort op de ALV van 1 februari. Praat mee over de toekomst van TV Leimuiden! Rest mij jullie alleen nog een heel gezond, sportief en gezellig 2023 toe te wensen.

Namens het bestuur
Groet, Jan

Nieuwscategorieën