Nieuwsflash 28 augustus 2020

28 augustus 2020


Beste Leden van TV Leimuiden,

1. Terugblik Open Toernooi 2020
2. Opening Tennispark 13 september
3. En dan nog even dit…

1. Terugblik Open Toernooi 2020
Hier spreekt een hele trotse voorzitter. We hebben een mooi en goed georganiseerd 33e editie van ons Open Toernooi gehad. Trots ben ik vooral op onze vrijwilligers van de onderhoudsploeg, de bar keuken en afwas diensten, de Open Toernooi Commissie, Bar commissie, Bar rooster commissie, de Sponsor commissie en de vele stille krachten op de achtergrond. Alleen dankzij de inzet van al deze vrijwilligers hebben we dit resultaat kunnen neerzetten. Welgemeende complimenten.
Alles komt samen bij ons jaarlijkse visitekaartje als TV Leimuiden: Ons Open Toernooi.

Ondanks alle beperkingen zijn we er met z’n allen toch in geslaagd om net zoveel deelnemers als in 2019 te mogen verwelkomen. We hebben hierbij de KNLTB richtlijnen van 2 uur geplande tijd per wedstrijd in acht genomen waardoor je soms lege banen kon zien. In 2019 hadden we 5 kwartier voor een wedstrijd in de planning. Onze nieuwe baan 1 gaf ons die extra ruimte. Alle wedstrijden konden zo dus bijna allemaal op de geplande aanvangstijd starten, wat heel fijn was voor de deelnemers. Slechts één keer zijn we uit moeten wijken naar de hal in Nieuw Vennep omdat de regen tennissen onmogelijk maakte. De heftige stortbui van donderdag was gelukkig van korte duur en de banen waren binnen 45 minuten weer bespeelbaar.

Ook in de organisatie buiten de wedstrijden hebben we diverse overwinningen geboekt bij het opvullen van de gaten van de bar, keuken afwas en registratie diensten. De schoonmaak was ook een dingetje. Onze poetsvrouw kondigde kort voor het OT aan op vakantie te gaan en we moesten dus zelf voor de schoonmaak zorgen. Elke dag de zwabber door de toiletten, ontsmetten, papieren handdoekjes aanvullen en prullenbakken leegmaken. We hebben voor extra tafels, stoelen en tenten gezorgd, met dank aan het Oranje Comité, de IJsclub en de Scouting, om de bezoekers en deelnemers zoveel mogelijk een comfortabele zitplaats te geven en zo afstand te houden. Ook de keukenploegen hadden de nodige uitdagingen om in onze keuken zoveel mogelijk afstand te houden en toch de beroemde maaltijden te bereiden en uit te serveren. Iedere ochtend om 7 uur startte de onderhoudsploeg met onze banen en het park weer in topconditie te brengen voor de ontvangst van de deelnemers en toeschouwers. Wat jullie waarschijnlijk niet weten is dat er heel veel stille krachten op de achtergrond allerlei werkzaamheden doen op ons park. Let eens even op de mooie plantenbakken en de goed onderhouden tuinen en terrassen. Dat gebeurd allemaal op ons park. Onze bar commissie heeft op het laatste moment de registratie diensten opgezet voor de verplichte registratie van de toeschouwers. Veel vrijwilligers hebben meegeholpen met het aanbrengen van pijlen en borden op het park en in het clubhuis om aan de richtlijnen te voldoen. Altijd stonden er weer mensen klaar om te helpen. Echt fantastisch dat zoveel mensen ons toernooi en onze vereniging een warm hart toe dragen.

Tijdens het OT 2020 hebben jullie voor de laatste keer kunnen genieten onze toernooidirecteur Richard Klein en OT Commissie lid Sandra de Koning. Zij zwaaien af na 10 jaar Open Toernooi organisatie. Veel dank aan Richard en Sandra voor de vlekkeloze organisatie van onze Open Toernooien in de afgelopen 10 jaar. Richard en Sandra kregen beiden een heel mooi fotoboek van de OT commissie van de afgelopen jaren en natuurlijk ontbraken de bloemen niet.

Ook gaan we de kookkunsten van Yvonne van Egmond en Metha van Raad missen. Helaas gaan ze na 14 resp. 13 jaar trouwe dienst stoppen. We hebben op gepaste wijze deze twee kanjers in het zonnetje gezet met een groot boeket bloemen. We zoeken voor 2021 opvolgers, dus als je bij deze fantastische groep enthousiaste vrijwilligers wilt horen geef je dan op bij [email protected] Yvonne en Metha hebben gelukkig aangegeven hun opvolgers te willen adviseren. Dus grijp die kans!

2. Opening Tennispark 13 september
Op 13 september gaan we ons vernieuwde toekomst bestendige tennispark officieel openen. De eerder geplande opening op 30 maart kon helaas om bekende redenen niet doorgaan.
Om 15.00 uur is de inloop en ontvangst. Om 15.30 uur wordt ons park officieel geopend door wethouder Yvonne Peters. We sluiten af met een gezellig hapje en drankje. Al onze vrijwilligers, leden, sponsoren, aannemers, besturen van Kaag en Braassem collega tennisverenigingen en donateurs zijn hiervoor uitgenodigd. Je bent van harte welkom. (zie uitnodiging)

3. En dan nog even dit…

  • MIX club dubbel: Van 28 augustus tot en met 6 september organiseren we ons eerste clubtoernooi van 2020. De inschrijving is inmiddels gesloten. Deelnemers allemaal heel veel succes. Kom gezellig genieten van goed gezelschap, een goed glas en een lekkere hapjes.
  • Najaarscompetitie: De najaarscompetitie start op maandag 7 september. We hebben 80 inschrijvingen. Alle teamcaptains zijn de laatste trainingen aan het afwerken en de teams zich mentaal aan het voorbereiden aan de spannende en leuke strijd.
  • Junior Senior toernooi: Op zondag 30 augustus hebben we de afsluiting van het seizoen voor de jeugd met het Junior / Senior Toernooi. Inmiddels hebben 14 koppels zich ingeschreven. Ook kan de jeugd commissie met trots melden dat we in 2020 maar liefst 20 nieuwe jeugdleden hebben mogen verwelkomen.
  • Racket trekken: Het rackettrekken kunnen we voor de rest van dit jaar niet meer organiseren op de vrijdagavond vanwege de najaarscompetitie. We zijn bezig met de organisatie hiervan op de maandag avond vanaf 7 sept. Meer informatie hierover volgt hopelijk snel.

Nogmaals heel veel dank voor jullie inzet en bijdrage.

Groet,
Jan (trotse voorzitter)

Nieuwscategorieën