Nieuwsflash 29 april 2020

29 april 2020


Beste Leden van TV Leimuiden,

Na 6 weken van beperkte bewegingsvrijheid kunnen we uitkijken naar iets meer verruiming van de maatregelen van onze overheid. Vol begrip voor de maatregelen hebben we allemaal het gevoel dat het weer wat losser kan en mag. We mogen echter niet uit het oog verliezen wat de afgelopen weken heeft betekend voor de druk op onze zorg en de medewerkers die hierin werkzaam zijn. Heel veel en diep respect wat die mensen hebben gerealiseerd onder een hoge fysieke en emotionele werkdruk. Onze economie krijgt forse klappen en dat gaan we allemaal merken. Vandaag zeggen en schrijven op K(W)oningsdag keek ik naar de toespraak van onze Koning en merk dat we ondanks de afstand meer dan ooit verbonden zijn met elkaar. We houden afstand maar toch zijn we dicht bij elkaar. Dat gevoel hebben we nodig en geeft de energie om er weer bovenop te komen en dat geeft hoop in deze barre tijden.

Op 14 maart hebben we als éen van de laatste wapenfeiten ons park weer zomer klaar gemaakt. Toen al met respect voor elkaar behielden we afstand en geen handen schudden. Het was een mooie en gezellige ochtend. Het clubhuis, de keuken en de bar hebben we weer grondig schoongemaakt dankzij een trouwe groep leden die ieder jaar maar weer klaar staan voor ons als vereniging. Daarna is het park op slot gegaan voor alle tennisactiviteiten en ook de borrel met de bouw fase 1 en 2 vrijwilligers als ook de officiële en seizoen opening op 29 maart hebben we helaas moeten annuleren. Het afronden van bouwfase 2 kon gelukkig wel doorgaan. De aannemers mochten doorwerken en ook onze onderhoudscommissie kon onder voorwaarden de werkzaamheden doorzetten. Zo hebben we afgelopen week een nieuwe kabel voor de besturing van de beregeningsinstallatie moeten ingraven omdat de oude kabel stukgetrokken was tijdens de bouwwerkzaamheden. Met vereende krachten van de onderhoudscommissie en leden van het bestuur hebben we ook deze klus geklaard. Het regulier onderhoud, ook als er niet gespeeld wordt, loopt gewoon door. Het park met de nieuwe tennis en minibaan ligt er prachtig bij en helemaal gereed om, zodra dat weer kan, jullie allemaal weer te ontvangen voor een heerlijke pot tennis.

Onze jaarkalender moet ook worden bijgesteld. De voorjaarscompetitie en ook het populaire Witte Sokken toernooi is geannuleerd. Ons beroemde Open Toernooi van 15 tot en met 23 augustus staat nog wel op de kalender. We hopen allemaal op snelle verbetering van de omstandigheden zodat dit wel door kan gaan. Uiteraard houden we jullie hiervan op de hoogte. De KNLTB najaar competitie en ons mix dubbel toernooi staan ook nog op de kalender.

Wat we weten is dat in ieder geval tot 20 mei het park helaas gesloten blijft, in afwachting van nieuwe richtlijnen van de overheid. Alle vergunningplichtige evenementen tot 1 september, zoals de Beachvolleybal en de Feestweek Leimuiden zijn geannuleerd.

De KNLTB heeft een protocol opgesteld om onder voorwaarden onze jeugd tot 18 jaar weer te laten starten met tennislessen. Op de site https://corona.knltb.nl zijn de meest gestelde vragen ten antwoorden samengebracht voor verengingen, trainers en jeugdspelers/ouders. Ook de gemeente Kaag en Braassem als toezichthouder gaat de komende dagen een noodverordening uitsturen waaraan we ons als vereniging dienen te houden. De jeugdcommissie en onze Zaanse tennisschool zijn druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. Wel weten we al dat de douches/kleedkamers en het clubhuis gesloten blijven tijdens de jeugd tennislessen. De toiletten blijven wel open. We zullen zorgen voor desinfectie middelen. De tennislessen voor onze jeugdleden starten op maandag 11 mei. Onze jeugdleden (en hun ouders) worden deze week verder op de hoogte gebracht.

En dan nog even dit; mocht u in het bezit zijn van jeugd tennisrackets, die u niet meer gebruikt? De Jeugdcommissie wil ze graag hebben voor de jeugdleden die nog geen racket hebben. U kunt de rackets inleveren bij mij thuis Beukenlaan 39. Onder de carport staat een doos waar ze veilig en droog kunt achterlaten. Alvast heel veel dank, namens onze jeugd!

Al met al een hele kleine verruiming voor de mogelijkheden voor het spelen van ons favoriete tennisspel. Als bestuur en vrijwilligers hopen we dat jullie fit blijven om straks weer lekker in de buitenlucht te kunnen tennissen. We kijken er allemaal naar uit. Tot die tijd, zorg goed voor elkaar en onze kwetsbare medemensen, heb geduld, samen komen we er weer bovenop!

Groet,
Jan

Nieuwscategorieën