Nieuwsflash 3 mei 2021

03 mei 2021


Beste Leden van TV Leimuiden,

 • Terras TV Leimuiden
 • Peter van Velzen Koninklijk onderscheiden
 • Koningsspelen IKC De Lei
 • En dan nog even dit...

Tennis is populairder dan ooit. Veel mensen zoeken naar sport en ontspanning tijdens alle beperkingen. We merken dat het gebruik van onze banen toeneemt en het aantal leden groeit. We hopen natuurlijk dat deze nieuwe leden zich snel thuis voelen bij TV Leimuiden. Normaal gesproken zouden we voor onze nieuwe leden een paar leuke avonden organiseren, dat is helaas door de beperkingen lastig.

Terras TV Leimuiden. Sinds 28 april mogen de meeste terrassen van 12 tot 18 uur weer open. Door de regelgeving voor sport verenigingen blijft ons clubhuis en bar tot nader order nog gesloten. De gemeente Kaag en Braassem en de veiligheidsregio Hollands Midden bepalen op basis van de landelijke richtlijnen wat er mogelijk is in onze gemeente. We zullen nog even geduld moeten hebben. We hebben het volgende bericht van de gemeente ontvangen:

De buitenterrassen bij sportaccommodaties (zowel commercieel als paracommercieel) blijven gesloten om het aantal contactmomenten buiten de sportactiviteiten om zoveel mogelijk te beperken. Sportaccommodaties zijn geopend om te kunnen sporten zonder toeschouwers, waarbij de regels erop gericht zijn het bezoek daartoe te beperken: er naartoe om te sporten, na het sporten weer weg. De douches en de kleedkamers blijven om deze reden thans nog gesloten. Ook het toeschouwersverbod, zowel voor trainingen of wedstrijden blijft gelden. Kinderen worden gebracht en weer opgehaald. Ouders mogen daarom niet bij de trainingen blijven hangen langs het veld. Hiermee verdraagt zich niet dat buitenterrassen van sportkantines opengesteld worden.

Peter van Velzen, lid van onze onderhoudscommissie is op 26 april Koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Onvermoeibaar heeft Peter zich niet alleen in gezet voor TV Leimuiden, maar ook voor SV Kickers’69, Zwembad de Kleine Oase en begrafenisvereniging Sint Barbara. De jaren lijken niet te tellen voor Peter, hij is nog steeds beresterk en heeft een ijzeren conditie. Op en top fit! Namens alle leden van TV Leimuiden: van harte gefeliciteerd Peter met je koninklijke onderscheiding!

Koningsspelen IKC De Lei. Op vrijdag 23 april hebben we samen met SV Kickers ‘ 69 de Koningsspelen georganiseerd voor bijna 200 kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van IKC De Lei. Onder bezielende leiding van René Valkenburg van de Zaanse Tennisschool en interim trainers Jessica, Monique, Carolien, Ada, René en Jan hebben we deze kinderen een hele leuke ochtend bezorgd. Wat een enthousiasme! Marcel en Ed zorgden over een algemeen toezicht, op goed schoeisel en welkom heten van de kinderen op ons park. Volgens de ingewijden was de algemene stemming onder de jeugd: TENNIS WAS HET LEUKSTE!! Top samenwerking en top ochtend!  
Voor kinderen hebben wij een leuke kennismakingsactie, Ken of weet je iemand die graag wil tennissen of een keer wil kennismaken? Stuur een mail naar [email protected] Op dit moment hebben wij inmiddels 8 dergelijke aanmeldingen.

En dan nog even dit:

 1. Tennisballen verkoop; Kokers met 3 ballen zijn alleen voor onze leden te koop via Po en Belinda van onze Technische Commissie op de Beukenlaan 29. Voor €5,- mag je ze komen ophalen. Graag alleen doordeweeks tussen 19 en 21 uur. bel/app even: Po 0651294630 en Bel 0613652710
 2. Op enig moment zal ons clubhuis en bar wel weer open gaan. Waarschijnlijk hebben we dan heel weinig tijd voor het uitsturen en laten invullen van het barrooster. Ook de schoonmaak van het clubhuis moet nog gebeuren. We hopen op jullie begrip en medewerking als niet alles zoals normaal verloopt. Inmiddels hebben we kleine groepjes leden zich spontaan gemeld die 2 aan 2 de voorjaars schoonmaak over diverse dagen uitvoeren. Hulp hierbij is altijd welkom.
 3. We zijn aan het onderzoeken hoe we ons park duurzamer kunnen maken met zonnepanelen en LED verlichting. Financieel kunnen we ons in de onzekere tijden met een gesloten clubhuis en bar weinig permitteren. Toch zien we mogelijkheden. Meer informatie volgt binnenkort.
 4. Onze barcommissie onder leiding van Wendy en Cynthia zoeken nog wat enthousiaste leden die af en toe kunnen helpen met wat schoonmaak en opruimwerkzaamheden. Heb je wat uurtjes over meld je dan even bij de barcommissie: [email protected]
 5. Gebruik van onze tennisbanen, ons meest kostbare goed wat met veel zorg door de onderhoudscommissie uitstekend wordt onderhouden. Graag jullie hulp bij het volgende:
  a.    Sleep de baan na afloop volledig dus ook de achter- en zij uitlopen.
  b.    Bij (miezer) regen kan de baan “vet” worden. STOP dan meteen met spelen. Je krijgt anders diepe gaten en sleuven in de baan. 
  c.    Graag de sleepnetten weer op de plaats aangegeven op de bordjes. Een sleepnet boven op een beregeningssproeier leidt tot flinke gaten in de baan
 6. Onze Algemene Leden Vergadering (ALV) is niet doorgegaan eind januari. We hopen om een fysieke ALV bijeenkomst te kunnen organiseren in mei of juni.
 7. Digitaal afhangen is iets aangepast. Je kunt nu echt 24*7 afhangen met maximaal 7 dagen vooruit. Dit betekent dat als je gespeeld hebt direct voor een week later weer kunt afhangen op dezelfde tijd. Voorheen kon je al eerder op de dag voor week later afhangen, dat is iets aangepast.
 8. Aanmelden voor lessen bij Bas Klaassen en René Valkenburg nog steeds mogelijk, informeer naar de mogelijkheden via [email protected].
 9. Het tennispark is deze week extra opgefleurd door onze plantenman Gerard Koek, planten krijgen wij van vader Dennis van ons jeugdlid Marijn Kortekaas.  Hulde!

Aan de slag om weer een mooi tennisseizoen 2021 te starten.
 
Groet,
Jan

Nieuwscategorieën