Start jeugdtennis!

04 mei 2020


Beste allemaal,

Goed nieuws, op basis van alle RIVM / NOC NSF / KNLTB / Gemeente Kaag en Braasem richtlijnen mogen we weer starten met het geven van jeugdlessen. Wij starten donderdag 7 mei a.s.

Er zijn twee categorieën qua maatregelen, kinderen tot en met 12 jaar en kinderen tot en met 18 jaar. Boven de 18 jaar staan de tennissers dus voorlopig helaas nog stil.
In de bijlage tref je aan het lesschema, dit geldt zolang er niet voor senioren les wordt gegeven, als dat wordt vrijgelaten wordt de indeling mogelijk gewijzigd.
We hebben geprobeerd met ieders wensen rekening te houden, want niet altijd eenvoudig is.
Heb je desondanks vragen / opmerkingen, dan horen wij dat graag: [email protected]

De actie "Maak Kennis met Tennis" loopt nog steeds, dus als je broers of zusters, neven of nichten, vriendjes of vriendinnetjes weet die alsnog willen aanhaken, dan kan dat. Stuur even een mail naar de jeugdcommissie en wij plakken ze direct in het schema.

Belangrijke info:
Jeugdcommissie: 06-26475858, [email protected]
Bas Klaassen: 06-10909065, [email protected]

Er gelden nog strenge richtlijnen, graag uw aandacht hiervoor. De Regels voor TV Leimuiden op een rijtje:

 • Je komt binnen via het toegangshek, parkeert links je fiets. Je komt 10 minuten voor de aanvangstijd, graag op tijd aanwezig, in verband met het verlaten van de baan door de andere groep.
 • Ouders zijn helaas niet welkom op het park, die nemen afscheid op het parkeerterrein, buiten het hek. Graag ook daar weer wachten bij ophalen.
 • We lessen op baan 4, dat is de oude baan 3, als je het complex op komt, de linkse baan.
 • De nieuwe groep verzamelt op de gemarkeerde plek op het zijterras en wacht totdat de leraar hen verzoekt om de baan te betreden via het hek aan de zijkant. De andere groep verlaat daarvoor via het hek nabij de kantine de baan.
 • Je neemt zelf drinken mee, het clubhuis is namelijk dicht. Je kan je dus ook niet omkleden. Zorg dus ook dat je van tevoren thuis even naar de wc bent gegaan. Ook de wc is namelijk dicht (hierin wijken KNLTB en Kaag en Braasem van elkaar af).
 • Er is een leraar (Bas of René) aanwezig en mogelijk een lid van TV Leimuiden, die bepalen de regels van de club. Luister dus goed naar hun aanwijzingen.
 • Na elke groep worden er andere ballen gepakt door de leraar. Deze ballen mogen een dag niet worden gebruikt. In eerdere berichtgeving van de KNLTB stond dat iedereen eigen ballen moest hebben, maar dat is vervallen.
 • Voor en na elke les moeten de kinderen hun handen even wassen met aanwezige handgel. De leraar heeft handschoentjes aan. Alleen de leraar of lid van TV Leimuiden ruimt de spullen op die op de baan liggen.
 • Indien iemand geen eigen racket heeft, dan hebben wij leenrackets op de club, die dag alleen in dat uur worden gebruikt, daarna gereinigd en de volgende dag weer ingezet.
 • Op de tijden dat er les wordt gegeven is vrij tennis mogelijk, alleen dat willen wij vooraf weten. Dat is dan met max 4 spelers per baan, of per 2 op de nieuwe minibaan. Geef dat door aan de jeugdcom. en de trainer die er dan is, zodat we weten waar we rekening mee kunnen houden.
 • Voor iedereen geldt: Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 37,5 C°), verlies van reuk/smaak.

Heel veel regeltjes en een beetje streng allemaal, maar wij worden ook door de gemeente in de gaten gehouden, dus we kunnen helaas niet anders.

Wij zijn erg blij dat we in ieder geval kunnen starten, ons complex is deze winter verrijkt met een 6e baan en een jeugd/minibaan, we zijn als TV Leimuiden klaar voor de toekomst!

Daarom zijn we ook op zoek naar nieuwe leden, junioren en senioren (ook voor hen is een kennismakingsactie).

Jeugdcommissie TV Leimuiden

Marcel van Bruggen
Jessica Spaargaren
Yvonne Rotteveel
Annelotte van Berkel
Julian Diaz, onze nieuwste aanwinst

Corona Schema Leimuiden Jeugd per 11 mei.pdf

Nieuwscategorieën