Tennisvereniging Leimuiden steeds meer Paris-proof

01 april 2022


In het kader van het halen van de duurzaamheidsdoelstellingen is het van belang om te investeren in duurzaamheids projecten,  gelukkig zijn daar voor verenigingen veel subsidie-mogelijkheden en fondsen die daarin ondersteunen.

TV Leimuiden had nog energieverslindende halogeenlampen om haar banen te verlichten, veel energie en lange opstarttijden, niet flexibel te schakelen.

Tennisvereniging Leimuiden is dan ook verguld dat de afgelopen weken er LED-verlichting is aangebracht voor het verlichten van de banen, energiezuinig, snelle opstart en veel flexibeler met schakelen.

O.a. via bijdragen van (Rabobank Groene Hart Noord) Fonds Alphen, het Schipholfonds en oa. de Bosa-regeling van de Overheid heeft TV Leimuiden dit voor elkaar gekregen!

Maar ook met oa het vervangen van de koelcel en vriezer voor veel energiezuinigere varianten is TV Leimuiden op de goede weg, voor de toekomst staan zonnepanelen op het lijstje! Maar eerst is er nog een ander project, de entree van het terrein.

TV Leimuiden heeft inmiddels 7 banen (6 tennis, 1x mini) en telt meer dan 350, is gevestigd aan de Beukenlaan. Als men lid wilt worden, of het eens proberen, dan kan er een mailtje naar [email protected] gestuurd worden.

Naast 7 dagen vrij tennissen zijn er veel mogelijkheden om in competitieverband, of op een toernooi sportief te leven in Leimuiden. Ook zijn er goede lesmogelijkheden via de aanwezige Zaanse Tennisschool.

Nieuwscategorieën